La unió esportiva Sami es va fundar l'any 1966. El seu nom prové de les inicials de la parròquia de SAN MIQUEL. situada en el nucli antic de Ciutadella. En els seus origenes jugaven en una esplanada, en la zona de Dalt Sa Quintana, fins a la construción de l'actual camp.

La UE Sami és un club on sempre s'ha donat prioritat a les categories inferiors, intetant formar els més petits en la pràctica d'un esport, el futbol. El seu principal equip milita en la categoria regional preferent. En aquesta categoria s'han guanyat diferents titols de lliga i copa de Menorca.

Actualment tots els equips del nostre club juguen els seus partits a l'Estadi Municipal, que està situat al Poligon Industrial de Ciutadella. Té una capacitat aproximada de 750 espectadors. El terreny de joc té una superfície d'herba artificial, amb unes mesures de 100×64 metres.

Después d'uns anys de dificultats econòmicas i esportives, el club ara intenta ressorgir i consolidar-se entre les millors pedreres i equips de Menorca. Amb els nous dirigents ha arribat l'estabilitat i tenen la comesa de fer funcionar el projecte esportiu i social del club. Es treballa en un club de futur, que vol créixer dintre de la societat de Ciutadella i de Menorca. Un club que ha de modernitzar-se, créixer i consolidar un projecte més ambiciós en l'esportiu i en el social.